Batterioplader

EXIDE 12/7 BATTERIOPLADER

Den optimale batterioplader – meget avanceret – nem at bruge

Med Exide 12/7 batterioplader (12 V, 7 A) får du en moderne oplader med høj effekt. Den er ideel til dig, der stiller høje krav til hurtigt og kraftfuld ladning og som ønsker en omkostningseffektiv batterioplader til alle batterier op til 150 Ah. Batterilopladeren er helautomatisk og programmeret til avanceret ladning i fem trin. Den giver optimal ladning af såvel standardbatterier som AGM og Gel.

Anvendelsesområdet for Exide 12/7 batterioplader er bredt – alt fra batterier til biler, motorcykler, både, autocampere og traktorer. Exide 12/7 batterioplader har indbygget temperaturkompensator, som justerer ladeeffekten, afhængig af omgivelsestemperatur og forhindrer overophedning. I Power Supply-indstillingen kan batteriopladeren også bruges til konstant strømforsyning og vedligeholdelsesladning. Batteriopladeren er gnistsikker og beskyttet mod fejlmontering og eventuelle batterifejl.

Læs mere her »

Manual (pdf) »


Tekniske specifikationer for Exide 12/7
Nettilslutning: 220–240 VAC +/-10 %
Indgangsstrøm: Maks. 1,5 A
Modstrøm: ≤1 mA
Ladespænding: 13,7–15,5 VDC ved 25 °C
Ladestrøm: Max 7 A
Rippelspænding: Maks. 70 mV
Omgivelsestemperatur: – 40 til +50 ºC
Køling: Konvektion
Ladetype: 5 trin, IUIU + pulsladning
Eller: 13,7 V (vedligeholdelsesladning)
Blybatteritype: AGM/GEL, Standard
Batterikapacitet: 1–150 Ah (maks. 180 Ah)
Kabler: Batterikabel 1700 mm
Netkabel: 2 x 0,75 mm2 1800 mm
Dimensioner (L x B x H): 225x50x50 mm
Kapslingsklasse: IP54
Vægt: 0,5 kg

 

DAGENS LADESPÆNDING

Den aktuelle temperatur afhænger af, hvor i landet du befinder dig.

Exides ladere er tilpasset temperaturen der, hvor du bor, da de leveres med indbygget temperaturføler, der sikrer optimal opladning af lige netop dit batteri.
Vi har udarbejdet et kort hvor du blot skal klikke på en by for at finde ud af, hvad den optimale ladespænding er i dette område – se kortet her 

 

Information om opladning

Selvafladningen i moderne batterier er lav, men trods det kommer batterier i hvile altid til langsomt at miste opladningen. Dette kan kompenseres enten ved, at batteriet oplades med bestemte intervaller eller med en løbende vedligeholdelsesladning. Det er vigtigt at vælge en batterioplader, der passer til det batteri, som skal oplades.

En modern batterioplader er kendetegnet bl.a. ved at den har:

  • Temperaturkompensering (opladeren justerer ladespændingen efter temperature)
  • Opladningsprofil som er i overensstemmelse med batteri-teknologien: AGM, GEL eller standardbatterier (batterier med flydende syre)
  • Opladning som er justeret til batteriets størrelse (Ah kapacitet)