FRITIDSBATTERI

Fritidsbatteri

Et korrekte fritidsbatteri sikrer at dit udstyr virker

Campingvogne og autocampere har brug for strøm til udstyret for at gøre rejsen eller ferien mere sikker og tryg. I de fleste tilfælde er det et fritidsbatteri som driver de vigtige funktioner såsom køleskab, vandpumpe, radio, GPS, varme, air-condition osv. Exide nye sortiment af fritidsbatterier sikre, at udstyret fungerer og opfylder behovene hos både private og professionelle brugere. Med et korrekt batteri i campingvognen eller autocamperen kan du nyde ture uden at være bekymret for, om vigtige funktioner ikke længere fungerer.
Dele af fritidsbatteri sortimentet er desuden certificeret af DNV for tryg og sikker produktkvalitet.

Vælg det rigtig batteri i 3 trin:
› Overvej, hvordan batteriet skal anvendes
› Vælg batteritype baseret på de krav, som anvendelsesområdet stiller
› Udregn dit energibehov, og vælg det batteri, der passer bedst

 

Download brochure om fritidsbatterier

 

Spar tid, energi og penge

Med den rigtige vedligeholdelse og opbevaring af batteriet om vinteren kan man spare både tid, energi og penge. Her er Exide bedste tips og råd til vinteropbevaring af batterier:

  • Kobl batteriet fra det elektriske system ved længere tids opbevaring
  • Hold batteriet rent og tør det af med en tør klud.

Et marine-/fritidsbatteri har normalt en levetid på flere år under forudsætning af, at det vedligeholdes korrekt

  • Lad batteriet helt op før vinteropbevaringen.

Hvis et batteri ikke holdes fuldladet, er der en risiko for sulfatering, hvilket reducerer batteriets kapacitet. Et afladet batteri kan også fryse i stykker ved normale vintertemperaturer.

  • Opbevar batteriet tørt, køligt og frostfrit. Jo lavere temperatur, jo mindre selvafladning – dog ikke minusgrader.
  • Køb en god lader og giv batteriet en vedligeholdelsesladning et par gange i løbet af vinteren. Husk at anvende den ladertype, der passer til netop dit batteri. Læs om vores batteriladere her

Alle batterier har en vis selvafladning, hvilket betyder, at hvilespændingen falder. Hvis hvilespændingen er under 12,4 V, bør batteriet oplades.
For mere information om ladning og hvordan batterierne fungerer, se her

 

 

Vidste du?
Hvis den valgte batteriteknologi ikke dækker køretøjets energibehov, kan man enten øge antallet af parallelkoblede batterier eller opgradere

 

es950

EQUIPMENT GEL er batterier udviklet til moderne fritids køretøjer med meget elektrisk udstyr og stort energibehov. Deres konstruktion betyder at de er fleksible at installere, da de kan monteres i passagerkabinen og kan placeres liggende.

Om Equipment Gel batterier

Marin_Eng_1_3

ep450

DUAL AGM-batterier er designet til brug i moderne mobilhomes og campingvogne. Deres design giver flere fordele, f.eks. fleksibel installation. De er svind- og lækagesikre og behovet for syrekontrol og vandpåfyldning er helt elimineret, samtidig med at holdbarheden ved lagring er meget god

Om Dual AGM batterier

Marin_Eng_1_2

er550

DUAL-batterier er designet som strømforsyning i traditionelle campingvogne og mobil homes. Batterier af DUAL-typen skal monteres opretstående, de er lækagesikre og monteret med central udluftning og eksplosionshæmmende filter.
Om Dual batterier

Marin_Eng_1_2