Det rigtige batteri til din bil

Det rigtige batteri i den rigtige bil er en nødvendighed for, at alt fungerer.

Ved hjælp af søgefunktionen ovenfor (den blå taggen med ”FIND DET RIGTIGE BATTERI HER!”), kan du finde det rigtige batteri til din bil, enten ved at søge på registreringsnummer eller bilmærke og model. Her kan du finde din nærmeste forhandler. Hvis du er usikker på, hvilket batteri du har brug for eller har brug for hjælp til installation og udskiftning, har de den rette ekspertise til dig.

 

OE-leverandør

Exide Technologies er en OE-leverandør (originalt udstyr). Det betyder, at Exide leverer batterier direkte til de fleste europæiske bilmærker. Når du køber en ny bil, er der ofte allerede et Exide-batteri monteret i bilen. Ikke mange batterileverandører kan prale af at være OE-leverandør, fordi det kræver mange ressourcer, forskning og udvikling for at kunne levere batterier efter særlige kriterier. Exide er derfor en af ​​meget få batterileverandører. Med et batteri fra os kan du være sikker på, at batteriet er udviklet til den bedste industristandard og opfylder eller overgår bilproducentens krav.

 

Start-Stop

De fleste biler med et Start-Stop-system har brug for batterier udviklet til netop denne teknologi. AGM-batterier giver dig op til 4 gange så mange cyklusser som et standardbatteri. Batterierne er designet til at kunne holdes delvist afladet, giver ekstra strøm, når bilens generator ikke kører (f.eks. ved rødt lys) samt give en god og sikker start, når bilen skal køre igen. En anden type batteri udviklet til Start-Stop kaldes EFB. Dette er et batteri, der har op til 3 gange så mange cyklusser som et standardbatteri.

I vores standardbatterier har vi tilføjet kul der øger ladningsmodtageligheden. Således har et startbatteri fra Exide dobbelt så høj opladningsmodtagelighed og får det til at oplade hurtigere, hvilket er særligt godt, når kulden kommer. Når du skifter batteri i en bil med Start-Stop, anbefaler vi, at du altid ombytter et nyt batteri med den samme teknologi, som det var i bilen før.

 Udskift AGM med AGM og EFB med EFB. Hvis du har et standardbatteri i bilen, kan du stadig gå op til AGM eller EFB.

Vedligeholdelse og opladning

Selvom batterierne fra Exide holder den bedste standard, skal batterierne vedligeholdes. Dette gøres bedst ved at sikre en god opladning. Mange korte ture eller selvafladning under langtidsparkering medfører, at batteriet mister startegenskaber, især i kulde. Ved at undgå dette kan batteriet fungere i mange, mange år, men nogle gange er det ikke muligt. Derfor er en batterioplader med en temperatursensor noget, vi stærkt anbefaler. Når temperaturen falder, skal spændingen i opladeren stige. Derudover er en oplader, der kan oplade de forskellige batteriteknologier, vigtig for korrekt opladning og vedligeholdelse.